Студен душ за Лудогорец във Враца

Ботев срази шампионите с 3:1

Студен душ за Лудогорец във Враца | StandartNews.com

Деветкратният шампион на България по футбол Лудогорец започна новото първенство по най-лошия възможен начин. Тимът от Разград загуби с 1:3 при гостуването си на Ботев (Враца). Това стана само седмица след като шампионите паднаха от Локо (Пд) за Суперкупата. Домакините от Враца спечелиха след голове на Валери Домовчийски, Даниел Генов и Петър Атанасов. В края на мача Каули вкара от дузпа за Лудогорец почетното попадение.  "Орлиге" завършиха мача с човек по-малко под проливния дъжд на ст. "Христо Ботев". Капитанът на тима Светослав Дяков бе изгонен още през първото полувреме за два жълти картона. 

"Не е това най-сладкия миг. Той бе оставането в елита. Контролирахме мача, още когато бяхме 11 на 11 също бе така. След изгонването на Дяков бе дори по-лесно", каза Антони Здравков, треньор на Ботев (Вр), след победата над Лудоторец.

"Как направихме това? С работа. Имаме момчета, които искат да се развиват, имаме и по-опитни, които помагат. Имаме дисциплина, тактическа. Ще създаваме проблеми и на другите отбори", добави специалистът.

"Не вярвам, отборът на Лудогорец да подценява някой. Познавам добре обстановката там. Няма шанс да са ни подценили. Може би се получи леко стъписване, заради агресивния начин по който подходихме", добави.

"Няма как да гадаем какво щеше да стане, ако бяхме останали 11 на 11. Но ние създадохме положения и преди червения картон. Ботев да победи Лудогорец е нещо много добро", добави той.

"Хората, които ме познават знаят, че не обичам дефанзивния футбол. Обичам да играе компактно", заяви още той. "Това, че скандират моето име е хубаво. Но е по-важно да се скандира името на отбора. Ние работим за Ботев Враца. Не е имало запитване от Левски за Домовчийски. Поне аз не знам. Говорих с Валери, той също ми каза, че няма такова нещо. Не може да си позволим да има само млади, или само опитни. Трябва да има една сплав. Тогава ще има положителни емоции. Постарахме се да запълним дупките след напускането на няколко момчета. Пак не ни е дълга пейката. Имаме 10 полеви играчи. Няма как да си позволим повече - 23-25 човека. С тези, които разполагаме се стараят максимално, за да играят. Чакаме единствено да се реши документално проблемът на Юли Ненов. Би трябвало скоро да се появи на терена", призна Здравков. Според него Ботев трябва да печели максимално рано точки, за да си осигури оставане в елита.

Треньорът на Лудогорец Павел Върбе бе доста разочарован от загубата във Враца.

"Не знам някой е подценил мача. Домакините бяха достатъчно активни и настоятелни. Резултатът отговаря на представянето на терена", добави Върба. "Каквито са условията за нас, такива са и за домакините. Днес червеният картон бе за два жълти, предишните бяха за други неща. Така се случи. Разбира се, ще отбележа това, че играч, който има жълт картон не трябва да прави такъв фаул. Разбира се, няма ли дисциплина, няма да има и успехи. Ще обърна внимание на този елемент от играта. Не е нормално последните двубои да ни гонят играчи. Проблемът в атаката е ясен. Играчите трябва да са по-активни, да търсят топката. Да стрелят и от средно настроение. Имаше някои играчи, които не играха добре в офанзивен план днес. Разбира се, не съм доволен от някои играчи днес. Резултатът обаче е резултат от играта на целия отбор", каза още той. Той бе запитан и дали ще се търсят още нови попълнения в атака. "Имаме и други играчи, които днес не можаха да играят. Текпетей е от само седмица тук. Алекс Сантана пристигна скоро. Той се включи прекрасно. Игра много силно през второто полувреме. Вандерсон, Кешеру и Жоржиньо много липсваха. Трябва да си стъпим на краката. Не знам дали това е криза, но резултатите са лоши. Мачовете в Европа са много важни за нас. Дали играе в България или в Европа, трябва да играем винаги за победа. Не сме никак доволни от резултатите и ще видим как ще излезем от това положение", завърши Върба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай