Стойка Петрова с втори успех на бокс в Лондон

При нова победа българката ще взема квота за олимпиадата

Стойка Петрова с втори успех на бокс в Лондон | StandartNews.com

Стойка Кръстева записа втора впечатляваща победа на олимпийската боксова квалификация в Лондон. 

В категория до 51 килограма двукратната световна вицешампионка се наложи категорично над французойката Васила Елхариди с 5-0 съдийски гласа.

Съперничката на българката започна активно мача като се опита да наложи темпото на игра от близка дистанция. Стойка Кръстева не само успя да се защити, но и спечели рунда. Разгадала тактиката на французойката, Кръстева увеличи дистанцията в следващите две части и с умели финтове засичаше атаките на Елхариди, а в края на мача съдиите единодушно й дадоха победата.

Така Стойка Кръстева се класирана за четвъртфиналите, като по този начин си осигури минимум още два мача. Ако спечели следващата си битка срещу Светлана Солуянова (Русия) в четвъртък, българката ще си гарантира квота. В противен случай тя ще трябва да играе за шестото място, което дава виза за Токио в тази категория. Тази вечер около 21,00 часа (б.в.) в битка за класиране на олимпиадата излиза и Даниел Асенов (52 кг), а три часа по-късно е и първият мач на Симеон Чамов (75 кг). При успех Асенов ще си гарантира на 100 % квота за олимпиадата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай