Стоичков не иска Неймар в Барселона

Камата предпочете Лаутаро

Стоичков не иска Неймар в Барселона | StandartNews.com

Легендата на световния футбол Христо Стоичков предпочита Барселона да привлече Лаутаро Мартинес от Интер, отколкото да си върне Неймар. Това Камата обяви в интервю за предаването "El Transistor"  на радио "Cadena Ser". 

Напоследък усилено се говори, че каталунците имат интерес към Лаутаро, но според други информации  искат да видят Неймар отново на "Капм Ноу". Запитан кого би привлякъл, Ицо отговори: "Лаутаро. Той е млад, талантлив, аржентинец. Знае как да играе с Меси, има много футбол в него. Той е страхотна инвестиция за бъдещето. Разполага с бързина, повратливост,  техника и непримирим дух".

"Не се съмнявам в качествата на Дембеле, Гризман, Артур, Де Йонг. В тях има бъдеще и трябва да им се даде време. Нужна е стратегия за изграждане на един отбор. Нищо не се гради от днес за утре. Убеден съм, че Коутиньо има качества. Той обаче беше поставен под огромно напрежение. Трябваше да замени Неймар. Всички фенове си го представяха като новия Неймар, но той има други характеристики. Беше принуден да играе на непривична позиция", допълни Стоичков.

Камата хитро отклони въпрос кой футболист на Реал Мадрид би привлякъл в Барса. Той заяви: "Луис Енрике се справи добре, като дойде от Реал Мадрид. Страхотен футболист. Наслаждавах му се. Барселона разполага с много добри футболисти, но им е нужно време".

"Философията на Кике Сетиен е много зрелищна. Той е сериозен, диаголигичен. Трябваше човек, който спешно да замени Валверде. Малко са треньорите с такъв профил и Кике беше на разположение. Не се съмнявам, че този отбор на Барса има потенциал да спечели големи неща", коментира работата на треньора Ицо.

На питане Роналд Куман или Чави повече подхожда за наставник на Барса, Стоичков каза: "Куман е треньор повече от 10 години. Чави е човек, прекарал целия си живот в Барса, но е с по-малко натрупан опит. Видяхте как стана с Гуардиола. Мина през Барса "С", Барса "В" и след това пое първия отбор".

Камата беше попитан и кога според него ще има отново футбол: "Много труден въпрос. Изобщо не виждам как в края на месец май може да има отново футбол. Дори да е без публика, на стадиона трябва да има поне 200 човека, за да се изиграе и излъчи мачът. В настоящите условия това е невъзможно. Може би в края на юли, месец август. За август се говори, че тогава може да се изиграе Шампионската лига".

Стоичков отново сподели, че не иска титлата да бъде присъдена служебно на Барса: "Най-справедливо е първенството да се доиграе. Да, чувам гласовете от Мадрид, които злорадстват. Ако те бяха първи, щеше да е друго".

На въпрос кой е любимият му гол за Барса, той каза: Всички. Още ме боли ухото от гола ми с глава срещу Атлетик Билбао (смее се). Ако мога да избера един, избирам този срещу Аустрия Виена. Куман ми я подаде, овладях я на гърди, прехвърлих си я и я вкарах".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай