Стоичков избухна! Тежки думи за българския футбол

Боли ме да го кажа, това е истината, заяви Камата

Стоичков избухна! Тежки думи за българския футбол | StandartNews.com

Българската легенда на световния футбол Христо Стоичков даде интервю за "Франс футбол" и говори играта на Балканите и за чужденците в България.

„Футболът на Балканите е нещо фантастично. През годините имаше много играчи от тези държави, които спечелиха Шампионска лига, „Златни топки“, първенства. В тази зона има нещо специално. Балканите са много специална зона. От тук излязоха страхотни футболисти – Драган Стойкович, Драган Джаич, Давор Шукер, Звонимир Бобан, Дарко Панчев, Синиша Михайлович, мир на праха му“, каза Стоичков.

„Има нещо важно, което трябва да кажем. Не се работи добре с младите таланти, на мен не ми харесва начинът на работа. Има много диаманти в тези държави, но трябва да ги шлифоваш. Много отбори налагат много чужденци и не дават шанс на младите си футболисти, говоря най-вече за моята държава. В Румъния е по-трудно, но там Джика Хаджи има академия, в която работи добре. Румъния е на Европейско първенство, като много от играчите минаха през неговата школа“, допълни той.

„Знаем за Хърватия. Това е малка страна, но изкараха добри играчи. В Сърбия и Черна гора също има големи играчи. В България няма такива играчи. Може би един или двама – Кирил Десподов играе в Гърция. Имаме в Италия, Турция, Кипър, но такъв, който да играе в Барселона, Манчестър Сити, Арсенал, Атлетико Мадрид - няма. Боли ме да го кажа. Това е истината. Трябва да го приемем, трябва да изградим нещо. Имаме нов президент на Федерацията. Ще направи някои по-различни неща. Ще видим как ще се работи с тези играчи на 19, 20, 21 години, за да могат да се съревновават“, каза Камата, цитиран от БЛИЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай