Стефка Костадинова награди професор Лозан Митев

Известният преподаванет в НСА получи авторитетния приз на МОК "Олимпизъм в действие"

Стефка Костадинова награди професор Лозан Митев | StandartNews.com

Председателят на БОК Стефка Костадинова връчи приза на Международния олимпийски комитет „Олимпизъм в действие“ на професора от НСА Лозан Митев. Авторитетната награда се присъжда за принос в развитието и разпространението на олимпийските принципи и идеали.
Церемонията бе по време 7-ата Национална олимпийска конференция с учители по физическо възпитание и спорт в България, организирана от Национална олимпийска академия с подкрепата на БОК и НСА "Васил Левски".
„Олимпизъм в действие“ е точно това, което с апостолска страст и постоянство върши и отстоява вече десетилетия наред нашият добър приятел и съратник Лозан Митев. Неговата безпределна отдаденост на олимпийските принципи и идеи зарежда всички с позитивна енергия. Дълбока благодарност от БОК и пожелания да бъдеш здрав, силен и все така всеотдаен за доброто
на олимпизма,“ каза в краткото си приветствие Стефка Костадинова.
Проф. Митев благодари за признанието и обяви, че за него е чест да получи престижната награда от една велика българка, достоен председател на Българския олимпийски комитет.

Темата на конференцията тази година е "Олимпийските ценности в училищната среда", като основно внимание се поставя върху развитието на сътрудничеството между учители от различни предметни области с учителите по физическо възпитание и спорт, използването на иновативни технологии и интернет платформи в работата за развитие на спорта и двигателната
активност на учениците.

Представени бяха доклади от Белчо Горанов - генерален секретар на БОК, който говори по актуални въпроси в развитието на олимпийското движение, проф. Лозан Митев, гл. ас. Корнелия Найденова и др. Широко място в програмата на конференцията се отделя на представяне на педагогическата работа в областта на олимпийското възпитание в олимпийските клубове в страната, както и дейността на Олимпийското дружество на учителите.

Работната програма ще завърши с дискусии за разширяване на обмена и сътрудничеството между преподавателите за подобряване на възпитателната дейност насочена към изграждане на хуманни ценности на младото поколение в училище. Във форума участват учители, експерти, директори на училища, олимпийските клубове в страната, специалисти - магистри по физическо
възпитание от НСА, Югозападния университет, преподаватели от катедрите в НСА, представители на медии и др.

Провеждането за седми път на този национален Олимпийски форум е белег за нарастващото внимание и признание към ролята на училището и по-специално на учителя по физическо възпитание и спорт за опазване и развитие на спортната дейност сред младото поколение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай