Стефан Цветков: Цвети може да победи всеки

Имаме уникален шанс да имаме двама големи посланици пред света като Григор и Пиронкова, категоричен е президентът на БФТ

Стефан Цветков: Цвети може да победи всеки | StandartNews.com

Председателят на българската федерация по тенис Стефан Цветков говори пред Дарик и dsport след класирането на Цветана Пиронкова на 1/4-финалите на US Open, където ще се изправи утре вечер срещу носителката на 23 титли от Шлема – Серина Уилямс.

"С успехите си преди Цвети е показвала, че в определени дни може да победи всеки. Историята ѝ набира скорост в Америка. Цвети е борбено момче и успя да изненада света. Хората като нея са за пример", сподели Цветков.

"Не искам да давам прогноза, не искам да давам акъл. Разбира се, има важни неща, да вкарва първи сервис, да вкара повече Серина в корта, да я движи. Не искам да давам прогнози и да мисля. Сега има възможност да се върне в големия тенис с пълна сила, вече като майка. Да дава пример на нашите млади тенисисти, както и Григор.

С този фурор достигна по чуваемост фурорите на Гришо от Уимбълдън и от Лондон. Имаме уникален шанс в България и българският тенис с тези двама наши посланици на страната.

Наистина сега вече дозирането и правилната програма са важни. Нека не мислим за Фед къп, той е далеч. Да се насладим на следващия мач, да се прибере в България и ще видим всичко е възможно. Не ми се мисли толкова напред", сподели председателят на БФтенис. 

То е и до човек, пловдивчани са по специална порода. Пловдив е исторически град. Там тя се чувства добре около семейството си. Няма да забравя 2005-а, когато ѝ предложихме да съберем пари и да ѝ намерим добър, скъп треньор, тя каза „Аз не мога да имам друг треньор освен баща ми“. В целия световен тенис няма някой, който да е направен на едно място. Толкова глобален е светът и тенисът, че трудно можем да кажем такова нещо. Цвети и е с двама родители спортисти. Баща ѝ от каякар стана тенисист. Тя е уникален случай с двама родители спортисти, с традиции", каза още Стефан Цветков.

Няма как да не са отразили тези мачове, тежкият климат и емоциите. Да мечтаем, да се насладим и всички да се възползваме максимално от този чудесен подарък", завърши президентът на БФтенис. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай