Станислав Генчев разкри. Тайната за Левски

Както и отношенията си с Наско Сираков

Станислав Генчев разкри. Тайната за Левски | StandartNews.com

Настойчивостта на Наско Сираков е довела Станислав Генчев в Левски не само като треньор, а и като футболист, разкри бившият халф на "сините" по време на подкаста "Гласът на Левски". Той си спомни, че тогавашният изпълнителен директор на Левски и настоящ собственик лично го е издирил в дома му в Дряново на 18-годишна възраст, за да го убеди да избере "сините" пред офертите на ЦСКА и Литекс. 

Генчев бе привлечен от Сираков и като треньор. Той имаше действащ договор с Крумовград, но собственикът на "сините" не се отказа и треньорът пристигна на "Герена" през лятото. 

"В Левски пристигнах на 18. До трансфера се стигна благодарение на Наско Сираков. Тогава бях част от юношеския национален отбор и играех силно, въпреки че бях в трета дивизия. Изведнъж се появиха оферти от ЦСКА, Левски и Литекс - трите водещи отбора. Наско Сираков дойде в Дряново, намери ме вкъщи и ме убеди да подпиша с Левски. Аз винаги съм спазвал един принцип - винаги подписвам с този отбор, който ме желае най-силно, а Наско Сиркаов ми показа точно това", заяви Генчев по време на подкаста "Гласът на Левски".  

"Любимият ми мач бе победата с 1:0 за Купата срещу ЦСКА на "Българска армия". Тогава прехвърлих вратаря на ЦСКА Стоян Колев и Мендоса отбеляза победния гол. Бихме 1:0, след това ги отстранихме и стигнахме до финал, който спечелихме. Тогава всички очакваха ЦСКА да ни разгроми. Другият ми любим мач е срещу Галатасарай.

Четири дни преди това победихме Берое, аз вкарах гол и Люпко Петрович ми каза да се стягам за титуляр. Изиграх силен мач, но изпуснах няколко гола и загубихме с 1:2. Тогава обаче Галатасарай бяха спечелили Лига Европа - много качествен отбор, който малко не ни достигна да отстраним пред пълен стадион", заяви бившият халф на "сините". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай