Станислав Генчев: Без фаворит в групата за Лига Европа

Всичко си зависи от нас, категоричен е треньора на Лудогорец

Станислав Генчев: Без фаворит в групата за Лига Европа | StandartNews.com

Треньорът на Лудогорец Станислав Генчев смята, че съперниците в групата на Лига Европа са равностойни и всеки има шанс да продължи напред. Българският първенец ще премери сили с ЦСКА Москва (Русия), Еспаньол (Испания) и Ференцварош (Унгария), с който разградчани вече играха през този сезон в квалификациите на Шампионската лига и отпаднаха след две загуби с 1:2 като гост и с 2:3 като домакин. 

"Групата е нормална. Не сме очаквали леки съперници. В тази фаза няма слаби отбори. Хубавото е, че няма силно изразен фаворит. Отборите сме с почти изравнени възможности. Всеки ще търси своя шанс. Надявам се да успеем да прескочим групата. Смятам, че шансовете ни за това са доста добри. Лудогорец през последните години натрупа опит в Европейските турнири. Отборът има нужното самочувствие. Най-хубавото е, че всичко зависи от нас", коментира Генчев. 

"Лично аз си бях пожелал Ференцварош да бъдат в нашата група, за да докажем, че това отпадане от тях е било случайност и ние имаме по-добрия отбор и по-добрите футболисти. Възможно е да има подсилване на отбора, но на този етап няма подпис с нито един нов играч", допълни Генчев.

Капитанът Светослав Дяков пък смята, че Еспаньол има предимство през останалите отбори в групата.  

"Равностойна група с добри отбори. Единствено Еспаньол като представител на испанския футбол е с едни гърди напред. Ще се получат интересни мачове. Групата ще бъде оспорвана до самия край", заяви Дяков. 

"Този път ще се опитаме да се справим с унгарците. Безспорно са добър отбор с качества, но не само те са ни съперник. Има и други отбори. Да се надяваме, че ще успеем да прескочим групата. Ще направим всичко възможно за това", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай