Сряда,

Стадионите в Бразилия стават болници

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Бразилските футболни клубове също се включиха в борбата срещу коронавируса като предложиха на местните власти да използват стадионите и тренировъчните им центрове. Баиа, Атлетико Паранензе и Сао Пауло първи се включиха в инициативата.
"Превръщаме нашата треноровъчна база в медицински център, в който да бъдат преглеждани и настанявани пациенти за колкото време е нужно", заявиха от Баиа в профила си в Туитър и допълниха, че на разположение са три отделни сгради, всяка от които с по 28 стаи.
Атлетико Паранензе обяви, че отдава базата си на местните власти, които да преценят как най-добре да я използват, а такова решение взеха и от Сао Пауло, които включиха и легендарния стадион "Морумби" (на снимката). До момента в Бразилия има регистрирани 621 случая на заразени с Covid-19 и шестима починали. Местните власти вече съобщиха, че в тренировъчните центрове ще бъдат настанявани пациенти, чието състояние не е особено тежко. Страната бе една от последните в които се играеше футбол. Първенството обаче бе прекратено в началото на седмицата.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички