Средняк похарчи 100 млн.евро за селекция

Херта /Берлин/ е неочакваният играч на трансферния пазар

Средняк похарчи 100 млн.евро за селекция | StandartNews.com

Херта (Берлин) привлече Матеус Куня от РБ (Лайпциг).За бразилеца Куня столичани ще платят около 20 милиона евро, a Зелке отива в Бремен под наем с клауза за задължително откупуване през лятото.

За Херта Куня е трети нов футболист в рамките на последните дни. Берлинчани взеха Люка Тусар от Лион и Кшищоф Пьонтек от Милан за общо 52 милиона евро. Малко преди това клубът плати 11 милиона евро на Щутгарт за Сантиаго Аскасибар.

През лятото Херта даде 20 милиона евро за Доди Лукебакио, което беше рекорден трансфер за клуба тогава. Така Херта похарчи повече от 100 милиона евро за нови играчи от началото на сезона.

Треньорът на Херта Юрген Клинсман говори за сериозните си планове в клуба. Бившият немски национал поиска от столичани до няколко години да се превърнат в претендент за титлата.

"Най-важното нещо през сезона е да бъдем далеч от опасната зона. В следващия шампионат трябва да атакуваме местата, даващи право на участие в Лига Европа. Това е ясната ни цел.

Следващата стъпка в развитието е да се борим за титлата. Това би се случило след между три и пет години", заяви Клинсман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай