Спряха мач заради расизъм в Англия

Треньорът на Харингей извади отбора, заради обиди към вратаря

Спряха мач заради расизъм в Англия | StandartNews.com

Мач от четвъртия кръг за Купата на английската федерация бе прекратен заради расистки прояви. Футболистите на "Харингей Бороу" напуснаха терена след като фенове на гостуващия "Йоувил Таун" отправиха расистки обиди към вратаря на дамокините и го замеряха с предмети, съобщава БНР.

Всичко това става само дни след инцидента в София, когато мачът между националните отбори на България и Англия бе прекратяван на два пъти заради расизъм от страна на български фенове. Това извади темата за расизма отново осезаемо на Острова и случилото се в събота едва ли е случайно.

Треньорът на "Харингей" Том Лойзу изведе играчите си от терена в 64-тата минута след като вратарят на отбора Валери Дъглас Паджетат, който е от Камерън, бе замерян с предмети и оплюван от феновете на "Йоувил" преди отсъдената срещу "Харингей" дузпа. След изпълнението на дузпата треньорът изведе отбора си, а на сайта на клуба бе написано: "Мачът бе прекратен след расистки обиди. Ужасен следобед."

От антирасистката благотворителна организацията "Кик ит аут" написаха в социалната мрежа "Туитър": "Треньорът на "Харингей" и играчите взеха бързи и решителни мерки в резултат на обидите, подобно на взетите от английския отбор в България само преди пет дни."

Зачестилите инциденти накараха капитана на "Лестър" Уес Морган да заяви, че расизмът във футбола е по-голям проблем сега, отколкото преди години, когато е започнала кариерата му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай