Спортисти събраха 30 000 лв за болно дете

Инициативата за Калоян е на втората ни ракета в тениса Димитър Кузманов

Спортисти събраха 30 000 лв за болно дете | StandartNews.com

Български спортисти събраха 29 288 лева в благотворителен търг за събиране на средства за болно дете. В инициативата, организирана от тенис национала Димитър Кузманов, участие с лични предмети заявиха повече от 30 български състезатели от 15 вида спорт.

Търгът "Българските спортисти в подкрепа на Калоян" продължи до 30 април, а събраните средства ще бъдат дарени в помощ на нов вид лечение на заболяването на детето, което не се поема от Здравната каса.

Калоян е от семейство на български военнослужещи. През 2015 година той е диагностициран с тежката диагноза ,,стеосарком" . Първоначално туморът засяга едната ръка, след 5 години борба и кратки ремисии, туморът се завръща - този път на лицето му.

"Приятели, дойде моментът, в който е време да обявя официално крайната сума, която всички заедно събрахме от търга за Калоян. Искам да изкажа своята благодарност към всеки един от вас. Благодаря ви, че бяхте съпричастни! Благодаря ви, че бяхте добри! Благодаря ви, че бяхте сплотени и помогнахте за един безценен детски живот", написа Кузманов снощи в профила си във Фейсбук.

От търга с артикули на елитни български спортисти по сметката на Калоян са внесени общо 21 588 лева. Отделно екипът на Дарик Радио допринесе за каузата с още 5000 лева, а жителите на Търговище с огромната помощ на състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева, прибавиха още 1600 лева.

"Мои приятели, които искат да останат анонимни, също се включиха и дариха още 1100 лева", написа Кузманов. На снимката е картина дарена за търга от двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай