Спор къде да има фенове на мачовете в Испания

Първенството рестартира от 10 юни

Спор къде да има фенове на мачовете в Испания | StandartNews.com

Президентът на испанската футболна Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че би се съгласил със ситуация, в която на стадиони в даден град бъдат допуснати фенове, а в други градове не в зависимост от ситуацията с коронавируса на Иберийския полуостров. Причината е удължената карантина в страната до 21 юни.

Очаква се испанското първенство да се възобнови на 10 юни с едно полувреме между отборите на Райо Валекано и Албасете, който мач бе прекратен на 15 декември. Освен това се очаква да се изиграят 110 мача в рамките на 39 дни.

"Винаги съм вярвал, че ще се върнем и ще доиграем този сезон. Проблемът беше сложен, но успяхме. Когато е възможно, трябва да има фенове на стадионите. Това е много важно за икономическото възраждане на клубовете. Ще вървим в ред. Аз съм ЗА това да има хора по трибуните възможно най-скоро дори, ако в някои градове може, а в други не. Ние обаче носим огромна отговорност", каза Тебас.

Той заяви, че вече са направени над 2500 теста на испанските футболисти. Тебас коментира и решението на Реал Мадрид да играе във Валдебесас: "Всеки взема своите решения".

Президентът на Ла Лига коментира, че интересът към първенството от Азия налага да има мачове в ренните следобедни часове. Освен това се очаква зрителите да могат да се насладят на виртуален съраунд или реален звук от мач без публика.
Има огромна вероятност от следващия сезон да има испански мачове в петък и понеделник.

Колко милиона губят в Испания заради пандемията

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай