Събота,

Спешна среща в ПФК Левски

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Срешна среща в ПФК Левски с участието на ръководство и фенове ще се състои днес. Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев, очаква в офисите на клуба баскетболния треньор Тити Папазов, който обяви, че ще получи основния пакет акции от Георги Попов и Васил Божков, съобщава Гонг.
Председателят на НКП - Степан Хиндлиян, заедно с председателя на Тръст "Синя България" - Даниел Стрезов, лидера на Сектор "Б" Любомир Костадинов-Младежа, Адриан Петров от фракцията "Ултрас Левски", както и представителите на сдружение "Сини Сърца" Илия Христов и Евгени Бакърджиев, също ще присъстват.

Очаква се на срещата между тях да се коментира как ще се действа от тук занапред, след като първата стъпка е направена и акциите ще бъдат предоставени от укриващия се в Дубай Васил Божков. Спешно трябва да бъдат намерени финанси, за да бъдат изплатени месечните възнаграждения на играчите за февруари и март, както и остатъка от заплатите за януари.

Причината е, че в противен случай футболистите на ПФК Левски могат да разтрогнат по вина на клуба в края следващата седмица, след като го позволяват законите на ФИФА, а това ще усложни тежкото финансовото положение на "сините", което и без това не е никак розово.

За пореден път изстрадалите привържениците на 26-кратните шампиони на България ще имат основна роля, за да се набират средства, както сториха през февруари и първата половина на март, когато събрата над 1,2 милиона лева от билети, артикули и дарения, нещо което е прецедент за роден клуб, не получавайки нищо в замяна.

Този път има вероятност, ако Папазов и компания решат, че законът позволява, да бъдат пуснати част от акциите, които предаде Васил Божков, в продажба за феновете. Ще се мислят и други варианти за намиране на спонсори, продажба на абонаментни карти и т.н.
 

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички