Спешна среща в Левски днес

Павел Колев ще говори с треньорския щаб, адвокат Ивков разкри, че срещу клуба се водят 21 дела за 400 000 лв

Спешна среща в Левски днес | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев ще проведе днес среща с треньорския щаб и футболистите днес, пише "Тема Спорт". На сбирката шефът ще ги запознае с реалното финансово състояние на клуба. Босът Васил Божков е в ОАЕ с повдигнати от прокуратурата седем обвинения. Междувременно адвокат Иво Ивков, който защитава интересите на "сините" разкри пред БНТ, че срещу клуба се водят 21 дела. Сред тях не влизат исковете на бивш генерален спонсор и фирмата, построила сектор “А” на “Герена”.
“Делата на 21 плюс-минус едно, но непрекъснато излизат нови. Лешоядите започват да кръжат все по-ниско. Левски може да е ранен, но в момента всичко в клуба функционира”, заяви юристът, който е син на легендата Кирил Ивков, пред БНТ.
Той допълни, че 21-те иска са на стойност около 400 000 лева и са за периоди, в които е управлявало предишното ръководство.
“Жалкото е, че сред тези лешояди е и БФС. В нарушение на собствената си процедура и неспазвайки собствения си дисциплинарен правилник, оттам ни заплашиха с отнемане на точки. В БФС трябва за влязат в 21 век, за съжаление 20-и го пропуснаха”, казва още Ивков, който преди дни спечели дело срещу бившия треньор на Левски Делио Роси и спести 345 000 евро на клуба.
“Всеки сега трябва да върши каквото зависи от него. Не мисля, че положението е толкова пагубно. Ще цитирам голямата американска писателка Тони Морисон - тя е Нобелов лауреат и има есе “Няма място за страх, няма място за притеснение”. Това казвам на привържениците, нека малко да се усмихнем. Каквото има да се случи, ще стане. В някои от случаите има суми, които се дължат, но ние не смятаме, че са толкова. В други случаи изобщо не смятаме, че дължим. В трети - да, дължим, но ще платим, когато клубът има възможност. Чакат ни тежки месеци, но това може да се окаже, че е за добро”, казва още Ивков в “Арена спорт”.

Той изтъкна важността на ролята на изпълнителния директор Павел Колев в сегашните събития, както и на футболистите.

“Ролята на изпълнителния директор е да направи Левски атрактивен и да привлече инвеститори. Моята е да спечеля поверените дела, тази на треньора - да има добър тим, а тази на футболистите да играят. Ако на 15 февруари победят пред пълен стадион сини фенове, а след това отстранят и Лудогорец за Купата, мислите ли, че Левски няма да е атрактивен за инвеститори и да продължи да съществува. Не бива да рисуваме апокалиптични картини.

"Акциите да отидат при феновете? Премиерът е премиер от 10 години, не съм съгласен с него, но няма да го коментирам, предполагам, че той знае какво говори. Всички тези срещи са излишни. Ние трябва да се хванем за ръце и да си помогнем сами. Ако някой дойде и помогне по неунизителен начин - добре дошъл. Всичко си зависи от екипа и как ще бъдат привличани средства. На първо време двигателят може да рабоги и без големи запаси от гориво”, завършва Ивков.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай