Солдатова спира временно със спорта

Четирикратната световна шампионка започва лечение от булимия

Солдатова спира временно със спорта | StandartNews.com

Четирикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова спира временно с активната си състезателна кариера, за да се лекува от булимия, съобщи ТАСС. Гимнастичката призна публично, че през последните две години страда от болестта. Тя пропусна световното първенство по художествена гимнастика в Баку през септември миналата година, а преди това загуби съзнание по време на турнир в Португалия.

"След европейското през 2019 година започнах лечение в болница, но бързо се почувствах добре и помислих, че съм готова отново да тренирам. Това беше моя грешка, защото болестта се върна отново и Ирина Винер каза, че трябва да се лекувам, защото здравето е по-важно от всичко. Тези две години и половина бяха много тежки. Пропуснах европейското през 2018-а заради контузия, тялото ми беше много крехко", разказа Солдатова пред ТАСС.

Многократната европейска шампионка отбеляза, че ще поднови тренировки и ще се състезава отново, когато се възстанови здравословно.

"Ще направя пауза в кариерата, сега трябва да се лекувам. Професионалният спорт и булимията са несъвместими. Но треньорите ми знаят, че искам да се върна и отново да тренирам", завърши Солдатова. Преди дни медиите в Русия обявиха, че гимнастичката е посегнала на живота си, като е срязала вените на лявата си ръка. Солдатова опроверга това съобщение, като дори се закани да бъде на състезанията от Гран при в Москва този уикенд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай