След 55 години - пак финал и пак скандал около Англия

Защо се забравят десетки години съдийски тесли срещу британците?

След 55 години - пак финал и пак скандал около Англия | StandartNews.com

Парадоксално или не, родината на футбола трябваше да чака повече от половин век, за да се класира отново на финал на голямо първенство. При това - заслужено! Островът обаче има много поклоници, но и много недоброжелатели.

Сега всички са втренчени в дузпата! Имаше ли я, нямаше ли я? Пресилена ли е, не е ли? Фактът е следният - за такова нарушение срещу Стърлинг са отсъдени хиляди дузпи по света! Друг въпрос е, че някои съдии може да го подминат. Затова във футбола винаги има скандали около бялата точка.

Важното е, че Англия има отбор и играе като отбор. Без фойерверки, но с много ефективност, дух, стабилност. Много пъти през годините именно тези неща са проваляли фантастични поколение на английския футбол.

Спорове и разправии по медиите

"Няма дузпа", категоричен е Жозе Моуриньо, който от Рим (вече като треньор на Рома) коментира Европейското за английската медия "Talksport". - Не виждам контакта.

Нарушение или симулация? Стърлинг спечели дузпа, с която Англия докосва  финала (ВИДЕО) - Евро 2020

Реферът избърза с решението, но това бих могъл да разбера, защото от неговата гледна точка изглежда категорично, че има нарушение. Въпросът е за какво е системата ВАР, ако не може да покаже какво точно се е случило и да се вземе правилното решение?"

В студионото на ITV двамата гости - Арсен Венгер и Рой Кийн, се обединиха.

"Той трябва да иде при монитора и да гледа положението. За какво иначе е тази система!?", ядосваше се Кийн.

Датският джентълмен

Треньорът на Дания Хюлманд: Потресаващо е как футболистите се бореха и си  помагаха - Евро 2020

Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд запази достойнство, но видимо бе изключително разочарован.

"Първо поздравявам Англия и моя колега Гарет Саутгейт - каза треньорът на Дания. - Следя работата им, особено с младите играчи, те заслужават да са на финал. Поздравления за тях.

Второ - много съм разочарован, защото ние бяхме много близо до финала. Много близо. Този голям мач, а той бе голям мач, не биваше да се решава така. Тази дузпа не биваше да бъде отсъждана,ядосан съм. Играчите ми бяха великолепни."

Помните ли този случай?

Един от най-скандалните мачове в историята е този на осминафинала на Мондиал 1998 между Англия и Аржентина. Главен герой на този иначе великолепен мач стана датският съдия Ким Милтон Нилсен.

Най-великите снимки от Мондиали - Webcafe.bg

Той изгони незаслужено Дейвид Бекъм, след като през целия мач бешеф подло провокиран от аржентинеца Диега Симеоне, сегашният треньор на Атлетико Мадрид. Това бе ключов момент, а на всичкото отгоре отмени и редовен гол на Англия в продълженията.

Така след равенство 2:2 се стгигна до дузпи, където изневрените британци отстъпиха на южноамериканците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай