След 48-часов потоп, триумф за Гришо в Шанхай

В следващия кръг деветия в схемата Димитров ще има за съперник Алексей Попирин

След 48-часов потоп, триумф за Гришо в Шанхай | StandartNews.com

Българският тенисист Григор Димитров си осигури място в третия кръг на "Мастърса" в Шанхай. Най-добрият ни състезател преодоля Зизу Бергс с 6:3, 3:6 и 6:2 в среща от втория кръг на надпреварата с награден фонд 9 милиона долара.

Както е известно, този мач стартира още в събота, но бе отлаган на два пъти заради проливния дъжд, който се изля в китайския град. Това се случи при резултат 6:3 и 2:4 в полза на българина, който допусна колебания, но на рестарта даде да се разбере, че е по-класният от белгиеца.

В следващия кръг деветия в схемата Димитров ще има за съперник Алексей Попирин. Австралиецът елиминира по пътя си Миомир Кецманович след 2:0 сета.

Белгиецът не изпусна инициативата във втория сет и на бърза ръка дръпна с 5:2. Григор остана в играта, спечелвайки убедително подаването си, но гейм по-късно неговият съперник сложи точка на спора за 6:3 и равенството на таблото бе поставено за 1:1 в общия резултат.

Хасковлията влезе в релси още в началото на третата част, когато спечели на бърза ръка подаванията си и проби своя съперник за 3:0. Бергс върна един гейм, но поредно успешно подаване и нов пробив на българина обезсмислиха съпротивата на съперника му. По този начин Димитров триумфира и след 6:2 вече мисли за мача с Попирин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай