Славия би с дузпа Арда

Галин Иванов вкара единствения гол

Славия би с дузпа Арда | StandartNews.com

Славия победи с 1:0 Арда в последния мач от 21-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Локомотив" в Пловдив. Софиянци постигнаха шеста победа в последните си седем гостувания и с актив от се изкачи на петото място с 33 точки. Арда е девети с 28 точки.

Символичните домакини имаха игрово предимство през по-голямата част от срещата, особено през второто полувреме, но рядко стигнаха до чисти ситуации. В 36-ата минута Галин Иванов падна след леко съприкосновение с Конър Рандъл в наказателното поле и Станислав Тодоров отсъди дузпа. Зад топката застана потърпевшият Иванов, който хладнокръвно се разписа в средата на вратата за 0:1. 

Домакините започнаха по-активно и втората част, а в 47-ата минута Спас Делев стреля от малък ъгъл, но Георги Георгиев внимаваше и изби топката. В 70-ата минута Зоран Гаич стрела с глава след центриране от корнер, но Георгиев отново показа добър рефлекс и изби. Славистите можеха да решат всичко в 84-ата минута, когато Филип  Кръстев изведе Галин Иванов в чиста прозиция в ляво в наказателното поле, но ударът на капитана на Славия от десетина метра премина на сантиметри край гредата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай