Славия отново с обрат

"Белите" удариха и Ботев (Враца)

Славия отново с обрат | StandartNews.com

Славия надигра с 3:1 Ботев (Враца) в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Врачани реализираха първи в 6-ата минута с гол на Венцислав Керчев, а след това, а след това пропуснаха няколко положения за втори гол. Радослав Кирилов изравни за "белите" в 38-ата минута. И така двата тима се прибраха на почивката при резултат 1:1. След нея столичани надиграха своя опонент и с две попадения на Цветелин Чунчукош и Влади Узунов стигнаха до пълен обрат и прибавиха нови ценни три точки в актива си.  Срещата се игра при доста тежки условия заради обилните снеговалиежи в страната и минусувите температури.

Мача започна с положение пред вратата на гостите, но Домовчийски не съумя да нанесе удар. В шестата минута Ботев стигна до гол. Апостолов центрира от фаул към Керечв, който с глава реализира за 1:0. По-късно Даниел Генов нанесе удар, който Стергиакис изби, Марем опита да върне с глава към гръцкия страж, но не се справи по най-добрия начин и се наложи топката да бъде избита в корнер. В този миг играчите на Ботев претендираха за дузпа за задържане на Генов от Велковски в наказателното поле, но съдията остана безмълвен. След половин час игра Ботев бе близо до второ попадение. Генов центрира отлично към Домовчийски, който засече подаването, но Стергиакис бе блестящ. В 33-ата минута Ботев успя да вкара топката в мрежата след добра многоходова атака и шут на Даниел Генов, но голът не бе зачетен заради засада на Валери Домовчйски. В 38-ата минута Славия изравни. Ради Кирилов получи пас малко след центъра на терена, преодоля с дрибъл няколко бранители в зелено и след шут по земя не остави шанс на Костов за 1:1.


Второто полувреме започна равностойно, а Славия постепенно взе инициативата. В 60-ата минута Тасевски изведе Кирилов, но ударът му бе блокиран. По-късно Карабельов също опита, но без успех. Така се стигна до 78-ата минута, когато Велковски намери Чунчуков, а той реализира за 2:1. В края на мача Владислав Узунов направи 3:1 с диагонален шут в долния ляв на домакинската врата за крайното 3:1.

ВИДЕО ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай