Слави Бинев с престижен избор в световното таекуондо

Българинът стана член на Борда на директорите на Световната таекуондо централа

Слави Бинев с престижен избор в световното таекуондо | StandartNews.com

Президентът на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев официално вече е член на Борда на директорите на Световната таекуондо централа – KUKKIWON. Официалното гласуване и церемонията по встъпването длъжност на  президентът и директорите на световното таекуондо се проведе днес в южнокорейската столица Сеул.

„За мен е огромна чест да бъда днес сред Вас, в сърцето на таекунодо, защото за мен таекуондо е не само спорт, но и бойно изкуство – начин на живот. Вярвам, че ще допринеса за развитието и разпространението на завета, които нашият спорт носи, както и качествата, който той изгражда в бъдещите спортисти и личности„ това зави Слави Бинев днес пред членовете на световната централа в Южна Корея.

Избирането на Слави Бинев на този пост е признание както за България, така и цяла Европа. Той е единственият европеец в управляващия орган на световната федерация и се оказа представител на единия от само двата континента със свои делегати  - Европа и Америка.

Над 8 часа и под строг контрол продължи заседаването и гласуването в „сърцето“ на таекуондо – KUKKIWON, като 4 пъти бе гласувано избирането на председател на борда на световната централа, но 1 глас така и не достигна за официализиране на избора му .

За избора на нов Председател предстои да бъде насрочено ново събрание, на което България и Европа вече имат своя официален представител и формален посланик на корейския спорт, култура и традиции в лицето на Слави Бинев.

Въпреки, че е единственият, сред 21 членове на Борда на Директорите без корейски корени, президента на Българската таекуондо федерация се е доказал многократно в развитието на олимпийския спорт, както на европейско, така и на световно ниво.  

Освен Член на световния борд на директорите Бинев е и президент на European Union /EU/ Taekwondo и вицепрезидент на Taekwondo Europe. Задълженията и отговорностите, които тези длъжности му носят за развитието и популяризирането на бойния спорт са тежки и амбициозни, но доказано от него и възможни.

Това е второто признание за България , което световната таекуондо централа оказва в рамките само на месец, след удостояването на премиера Бойко Борисов с най-високата степен в таекуондо – 9 дан по време на официалната му визита в Корея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай