Скуката, а не Хубчев убиват футбола ни

Знайни и незнайни разбирачи "пренареждат" родната действителност

Скуката, а не Хубчев убиват футбола ни | StandartNews.com

Националите ни по футбол започнаха решителната битка за класиране на европейското първенство през 2020 година. Нашите са в група А в компанията на Англия, Чехия, Черна гора и Косово. Първите ни два сблъсъка бяха с балканските ни съперници. Първо на стадион "Васил Левски" дойде Черна гора. И резултатът бе 1:1 като победата можеше да отиде и в двете посоки. Последва гостуване в Косово. Резултатът отново бе същият 1:1, като нашите могат да са щастливи от точката, предвид показаното на терена. 
И веднага стартираха коментарите колко сме зле, колко сме трагични, как нищо не играем, как не се влагаме? Как дори е по-добре да закрием футбола ни? Все едно, до преди няколко месеца сме били световна сила и скривахме топките на Франция, Хърватия, Англия, Белгия, Бразилия и т.н. Да, такава бяхме, но през 1994 година. От тогава изтече доста вода. А последното ни класиране бе за шампионата през 2004 година. Днес е 29 март, 2019 година! Ако не вярвате, вижте датата на вестника горе вдясно на страницата или проверете мобилния си телефон - лукс, който по време на световното първенство в САЩ през 1994 г., имаха малцина.
Та, така България направи два хикса с Черна гора и Косово. Естествено, тези резултати не са приятни, но това е действителността, това е качеството на играчи. И то не е от вчера. Тези футболисти си ги знаем и вместо да ги плюем, че не са спечелили мач, може поне малко да ги подкрепим, че се раздават докрай. От тези национали, няма звезди, няма играчи дето да се скъсват да бележат в чужбина. Има играчи, които влагат всичко за отборите си - Левски, ЦСКА, Лудогорец, Ботев Пловдив, Черно море и т.н. И най-вече - за националния отбор. За това и се получи силната ни кампания в Лигата на нациите. Но то не може всеки път. Очаквано е да има слаби резултати!
А защо веднага трябва да се сочи с пръст Петър Хубчев? Не беше ли именно той, който бе обявен за герой преди броени месеци, за спасител! Действително спецът вдъхна кураж на играчите, но няма как с магическа пръчка да ги накара да се целят с пасове! Но може би има хора, които разбират повече. За това Хубчев трябваше да бъде "сменен" в деня преди мача с Косово в поредната "драматична" и "интригуваща" врътка на треньори. Този път Хубчев трябваше да поеме Левски след мача с Косово, защото Георги Дерменджиев загуби един мач срещу Лудогорец. Краси Балъков пък щял да завърши сезона в Етър и веднага след това щял да се заеме с националите за мачовете през юни. А Жоро Дерменджиев? Е да, него кучета го яли! Звучи много интересно, като сензацията на годината, дори на десетилетието. Жалко, че на "разбирачите" им е скучно по-рядко иначе от тях щяха да излязат страхотни сценаристи и БНТ нямаше да спре "Дързост и красота".
Не е нужно да се кланяме на националите, но поне нека да не ги сриваме със земята, поне това!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай