Скандалът. Грандове атакуват мощно УЕФА

Отвръщат на заплахите на централа

Скандалът. Грандове атакуват мощно УЕФА | StandartNews.com

Няма шанс футболната война между богатите клубове и УЕФА да свърши скоро;.

Отборите на Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус, които и досега не са се отказали от създаването на европейската Суперлига по футбол, обявиха официално, че не планират да го правят. Нещо повече - готови са за разговори с УЕФА и ФИФА за търсенето на реализация на проекта. Те обаче са разочаровани от оказвания им натиск, съобщава БНР.

В общата декларация на Реал, Барселона и Ювентус пише: „Клубовете-учредители понесоха и продължават да понасят недопустим натиск, обиди и заплахи да се откажат от проекта, направени от трети страни.

Това е напълно неприемливо на фона на законите и позицията на Спортния трибунал, който вече отсъди в полза на предложението за Суперлигата, нареждайки на ФИФА и УЕФА да се въздържат пряко или косвено от каквито и да е действия, които по някакъв начин рискуват да затруднят процеса.

Със съжаление отбелязваме, че нашите приятели и партньори основатели на проекта се оказаха в противоречива позиция, след като вчера подписаха редица ангажименти към УЕФА

В същото време беше съобщено, че другите 9 учредители на Суперлигата – Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал, Тотнъм, Атлетико (Мадрид), Интер и Милан ще бъдат глобени с 5 процента от приходите си от европейските клубни турнири в рамките на един сезон.

Със сигурност проектът Суперлига няма толкова лесно да излезе от играта, коментират анализатори в Европа.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай