СК "ДЕМА" прие и втория турнир от веригата 17+

Моленда и Гюров са №1 на двойки

СК "ДЕМА" прие и втория турнир от веригата 17+ | StandartNews.com

Водещият спортен клуб в София "СК ДЕМА" бе домакин и на вторият турнир от силната национална тенис верига 17+. По традиция турнирите включват игри поединично и на двойки като се провеждат в два поредни дни, но този турнир се изигра само в един ден, а форматът беше само по двойки.

Мачовете се играха в групи на принципа "всеки срещу всеки" като първите две двойки от всяка група излизат на директна елиминация едни срещу други, като първите от едната група, играят срещу вторите от другата.

Със златните медали се окичиха Владислав Моленда и Руси Гюров. В интересен мач на финала те се справиха със силната двойка - Петър Трендафилов и Мартин Томов с резултат 5/4 (5), 4/1. По време на всичките мачове Гюров и Моленда показаха много борба, екипна игра, отлични рефлекси и желание за победа. От 2018-та година насам това бе и 3-ти турнир, който тази двойка печели.

За да стигнат до финалите двойката Трендафилов/Томов с тайбрек успяха да победят Георги Мирчев и Владислав Каражов с 7/6 (3). В горната част на схемата двойката Гюров/Моленда бяха по-убедителни и победиха Валентин Иванов и Калин Кънчев с резултат 6/3.

За призьорите домакините бяха организирали стилни купи и предметни награди, а за всеки участник имаше и награди от партньорите на лигата - по една изотонична напитка "4Move" и магнезий 500 от "Doppel Herz".

Следващият турнир ще включва отново игри и поединично и по двойки и ще се проведе на кортовете на ТК "Хепи Уин" на ст. Славия от 31-ви август до 1-ви септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай