Сираков дава на Тити 35 % от акциите на "Левски" (обновена)

Мажоритарният собственик разкри какви са реалните задължения на клуба

Сираков дава на Тити 35 % от акциите на "Левски" (обновена) | StandartNews.com

Новият мажоритарен собственик на "Левски" Наско Сираков обяви в първата си медийна изява след получаването на акциите, че ще задържи само 51 процента. Останалите 35 ще бъдат дадени на Тити Папазов. Сираков обяви също така, че Ивайло Петков за вбъдеще няма да е спортен директор на клуба. "При наличието на човек като мен в клуба не виждам смисъл да има спортен директор, каза още Наско. Той разкри, че задълженията на клуба към този момент за близо 24 млн. лв.

Новият собственик Наско Сираков обяви с точност задълженията на Левски. Те са в размер на почти 24 милиона лева. Сираков също така разкри за успешни преговори за разрочване на задълженията:

„Днес съм изключително развълнуван. Тук става въпрос за съдбата на Левски. Искам да изкажа огромна благодарност на феновете. Да продължава клуба да диша се дължи на тях. Поисках акциите защото приемам Левски като кауза. Това е най-тежкият момент в историята на клуба. Заеми и главници - 11 млн. 70 лева. „Главболгарстрой“ -  3,820 млн., НАП по споразумение 4,4 млн. Текущи към НАП 417 хил. лева. Заплати до 2 май - 1,8 млн лева. Комисионни по трансфери 130 хил. Пари по договори на футболисти - 270 хил. Текущи разходи 50 хил. лева. данъци и такси. Общо 23 940 00 лева", започна Сираков.

„Главболгарстрой“ прекратява дело срещу Левски. Подписахме 5-годишно споразумение, без да текат лихви. Тези пари ще бъдат потърсени след 5 години. Това са около 7 млн. Толкова са и задълженията към „Националната лотария“ и „Нове холдинг“, но те са с падеж 2023 година. Не е толкова страшна ситуацията. Най-големият проблем са парите, които дължим от началото на годината на футболисти, администрация, треньори. С всеки един ще започна разговори. Този златен дъжд и финансов оазис на Герена вече е приключил. Апелирам всеки, който е на работа да прояви уважение към институцията Левски. Когато е имало пари всичко е било плащано на секундата. Трябва обаче да стиснем зъби и да стегнем коланите. Внимателно ще огледаме всяка една длъжност. Има какво и как да се подобри в тази насока“..

„В касата има около 100 хиляди лева. Благодаря на феновете, че са се нагърбили всеки месец да събират парите към НАП. Спонсори и рекламодатели - водим разговори всеки ден. Бетинг компаниите обаче са в позиция на ослушване, като се заговори за нов закон за хазарта, който ще се отрази негативно на българския футбол, но и на спорта. За всеки подписан договор ще бъде уведомявано от пресслужбата на клуба“.

„Приятел съм с Гриша Ганчев от много години. В изключително тежък момент, през 2013-та той ми помогна със заем, който бе нотариално заверен с лихви. Миналата година съм изчистил всичко двойно. Благодаря му. Докато съм жив ще съм приятел с него. Аз мога да пия кафе и да обядвам, с когото си искам. В името на Левски ще пия кафе с Папата и Ел Чапо, ако трябва", призна "синият" мажоритарен собственик.

„Никога не съм се виждал и познавал с Делян Пеевски, но в името на Левски съм готов да пия кафе с всеки. Всички рекламни позиции в момента са ни свободни. Единствено името на "Герена" не е“.

„Работим с много сериозни финансисти. Важно е първо да си стегнем коланите и да започнем да сторим къщичката си от основите. Левски е стигнал до тази ситуация, тъй като е харчил много повече, отколкото е изкарвал. Това повече няма да се случва. Ще гледаме и да остават пари, за да чистим дълговете. През годините съм доказал как работя в Левски и какво сме постигали. Между 2004 и 2008 в Левски влязоха 50 млн. лева. Сега няма да е толкова лесно. Когато много искаш нещо и имаш знанията как да го постигнеш винаги можеш да успееш“.

„Няма да молим премиера да ни плаща дълговете. Както сме ги натрупали, така ще си ги платим. От него ще търсим помощ за стадиона", заяви Сираков.

„Футболистите показват висок морал и досега нямат финансови претенции, но не им е лесно. Ще говорим с всеки един от тях, за да намерим решение. Последните 3-4 дни получаваме много приятни изненади. Спас Русев и „Главболгарстрой“ направиха страхотни жестове към Левски. Водим разговори и други задължения да отпаднат или да бъдат разсрочени във времето“.

„Искам да намаля харчовете поне на половина. Локо Пд има 4 пъти по-малък бюджет и тотално ни надиграха. Това означава, че нещо при нас е сбъркано. Със сигурност ще намалим бюджета. Може наполовина, може и повече“.

„Феновете последните четири месеца са хората, които финансират клуба. Имаме огромен потенциал в тази насока. Нашите фенове разбират отлично какво се случва в отбора. Тази година ще направим рекорд по продажба на абонаментни карти. Без тях няма как да се справим. Във всички събития, които предвиждаме да има в клуба феновете ще бъдат неразривна част“.

„Във всеки един момент ще знаем всяка стотинка къде отива. Аз съм гарант, че ням да има задкулисни договорки. Трябва абсолютна прозрачност на всяко едно ниво. Бих разговарял с всеки, който има чисти и прозрачни пари. „Куфарчета" в Левски няма да има“.

„Клубът е структуриран перфектно, но ако има постъпленията на Реал Мадрид. Ще бъдат преразгледани длъжности, позиции и заплати на всички нива. Който не е доволен ще се разделим, като приятели. Тук става въпрос за спасението на клуба. Ако някой не е съгласен - продължава по собствения си път“.

Сираков сподели какви приходи желае от телевизионни права:

„Мечтая за между 2 и 4 милиона от телевизионни права. Те може и да не се сбъднат. Мечтая за между 2 и 4 милиона от телевизионни права. Те може и да не се сбъднат".

Бившият "син" голмайстор даде ясен отговор колко средства са нужни Левски да завърши сезона: „Между 2,5 и 3,5 са необходими за завършване на сезона". 

„За мен връщането в Левски е кауза. То се превръща в смисъла на живота ми. Искам да помогна на клуба да излезе от тази ситуация. Няма как след 6 месеца да отида в БФС", завърши Сираков.

"За напред бюджетът ни ще е наполовина от този досега, каза още Сираков. - Ще преговаряме и за вдигане на парите за "Левски" от тв. правата. Според мен нормалното, което трябва да получим е между 2 и 4 млн. лв". 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай