Швейцария с нова титла от световното по ски

Корин Сутер взе златото в спускането при жените

Швейцария с нова титла от световното по ски | StandartNews.com

Доминацията на Швейцария при жените на световното по ски в Кортина д" Ампецо продължи и днес. След победата в супергигантския слалом в четвъртък на Лара Гут-Бехрами, днес титлата в спускането е за Корин Сутер. Тя направи перфектно каране на пистата "Олимпия дела Тофана" и регистрира най-добро време - 1:34.27 минути. За Сутер това е второ отличие от Кортина след среброто на Супер-Г. Сега Лалра Гут остана трета. 26-годишната Сутер е първата швейцарка, която печели световна титла на спускане от 32 години насам. За последно това стори Мария Вализер през 1989 година в Кран Монтана.

Втора в днешното спускане изненадващо завърши Кира Вайдъл (Германия) на 0,20 секунди след победителката, а призовата тройка допълни друга швейцарка Лара Гут-Бехрами на 0,37 секунди след Зутер. Гут-Бехрами спечели златото в Супер-Г преди два дни и съвсем малко не й достигна да направи дубъл в скоростните дисциплини в Кортина.

Световната шампионка от последните две световни първенства в спускането Илха Щухец от Словения остана 14-а на 1:30 минута след победителката.

Олимпийската шампионка в супергигантския слалом от Пьончан 2018 Естер Ледецка за втори пореден старт остана на крачка от подиума. Чехкинята бе четвърта в Супер-Г преди два дни, а днес в спускането отново остана в подножието на медалите - четвърто място с 0.44 секунди пасив след шампионката.

Утре е поредният старт от шампионата в Кортина - спускане за мъже. Евроспорт и БНТ ще го излъчат на живо от 12,00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай