Шокиращи подробности за намушкания национал

За нападението са задържани двама мъже

Шокиращи подробности за намушкания национал | StandartNews.com

Множество подробности за инцидента, при който бе намушкан юношеският национал на България Стефан Трайков, в Добрич, станаха известни. За нападението са задържани двама мъже - на 23 и 30 години. По-възрастният, за когото се предполага, че е нанесъл прободните рани, е бил в изпитателен срок по присъда за притежание на наркотици. Полицията го издирва два дни. Футболистът пък е транспортиран по спешност във варненска болница, където е опериран.

Старши треньорът на Добруджа Атанас коментира инцидента пред NOVA така:

"За мен Стефан е един от най-големите таланти в България . Неслучайно е юношески национал. Като характер той може би е душата на съблекалнята - етичен е, не е заядлив. Едно много добро момче. 

Аз не мога да си представя, че нормален човек може да си позволи такова нещо! И какво значи средна телесна повреда? Това за мен си е опит за убийство! Най-важното сега е Стефан да се възстанови и да започне да си упражнява професията. Оттам нататък нека има малко повече съвест у хората, които отсъждат".

Сигнал за инцидента с 19-годишния спортист е подаден от Центъра за спешна помощ, където е приет към 7.00 ч. на 12 октомври.

"Пристигналите на място полицейски екипи установяват, че е възникнал спор, който е прераснал в конфликт между две компании. Пострадалият и двама негови съотборници се прибирали от питейно заведение", съобщи говорителят на ОДМВР-Добрич Стоян Стоянов.

На спирката нападателите разтоварвали багаж от автобус, пристигащ от Турция. "Единият от обвиняемите се е бутнал леко в пострадалия. Последвал словесен конфликт между тримата, при което първият обвиняем е нанесъл удар на момчето. След това вторият извадил нож, който носел у себе си и е намушкал младежа няколко пъти в коремната кухина", каза Даниел Илиев, говорител на Районната прокуратура в Добрич.

Случайно преминаващ охранител станал свидетел на атаката. "Той откарал момчето с личния си автомобил до МБАЛ-Добрич, където му е оказана спешна медицинска помощ. Установено е, че в резултат на нанесения удар е засегнат белия дроб, поради което младежът е транспортиран до болницата във Варна. Там, за щастие, състоянието му е стабилизирано и към настоящия момент е добро", посочи още Илиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай