Шеметен обрат в Шампионска лига! Реал Мадрид прегази Борусия Дортмунд

„Кралете“ събраха 6 точки и заема 11-о място в общата таблица

Шеметен обрат в Шампионска лига! Реал Мадрид прегази Борусия Дортмунд | StandartNews.com

Реал Мадрид обърна Борусия Дортмунд от 0:2 до 5:2 в повторение от финала в Шампионската лига от миналия сезон. Този път двубоят беше от третия кръг на новата основна фаза.

Двата отбора заложиха на дълбока и свирепа преса още от самото начало, редувайки атаки и към двете врати. И макар първото полувреме да си заслужаваше гледането и до първия половин час, именно тогава настъпи истинска вихрушка, пише gol.bg.

Дониел Мален откри резултата след усърдна работа на Борусия в предни позиции и чукване на Серху Гираси в точния момент. „Кралете“ още не бяха разбрали какво се случва и „глътнаха“ ново попадение, което падна в 34-ата минута. Този път Мален проби отдясно и центрира към далечната греда, където набралият скорост Джейми Гитенс вкара от движение.

Реал веднага се хвърли напред, но имаше уникален малшанс, тъй като напречната греда спаси вестфалци 2 пъти в рамките на 45 секунди! Първо я разтресе Родриго след удар с левачката, а после и Джуд Белингам отблизо.

Белингам като цяло не можеше да покаже истинското си лице срещу бившия отбор, защото на отлична позиция отправи слаб удар с глава. А на отсрещната врата Тибо Куртоа спаси своите от позор, защото спаси опасни тупалки на Юлиан Брандт и Гитенс.

Статистиката на почивката беше повече от интересна: 5:1 точни удара за Борусия Дортмунд насред стадион „Сантяго Бернабеу“, а при неточните стрелби домакините имаха нежелано предимство от 4:0. По отношение на притежанието на топката, то беше леко в полза на гостите (53%).

Мадридчани натиснаха сериозно в началото на второто полувреме и за Борусия беше цяло щастие, че не получи гол. При една от редките акции на „жълто-черните“ след паузата Мален загря ръкавиците на Куртоа.

Постепенно натискът на Реал се засили и воденият от Карло Анмчелоти отбор изравни резултата само за четири минути в средата на второто полувреме. И в двата случая заслуга имаше Килиан Мбапе. Той  първо центрира за вкаралия с глава Антонио Рюдигер, а след това беше съсечен в пеналта, но топката стигна до оставения на добра позиция Винисиус и последният не сбърка.

Испанците тотално надиграваха своя клет противник през втората част, но десетина минути преди края на редовното време Куртоа спаси нов сигурен гол след тупалка отблизо. Малко след това дойде и пълният обрат, а героят Лукас Васкес вкара шеметен гол по диагонала.

Гардът на гостуващия отбор беше паднал и три минути след това интригата беше ликвидирана. Този път овациите обра Винисиус, който пробяга 50 метра около тъчлинията, навлезе фронтално и завърши с плътен удар в долния десен ъгъл.

В добавеното време Винисиус оформи своя хеттрик след нова класна солова акция.

Така Реал Мадрид събра 6 точки и заема 11-о място в общата таблица. Със същия точков актив, но с по-добра голова разлика е шестият Борусия Дортмунд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай