Щафетата с олимпийския огън стартира на 25 март

Няма да има промени в графика

Щафетата с олимпийския огън стартира на 25 март | StandartNews.com

Стартът на щафетата с олимпийския огън за летните игри в Токио ще бъде на 25 март в префектура Фукушима. Това беше съобщено в понеделник на уебсайта на организационния комитет на Токио 2020.

Не са направени промени в графика или маршрута в сравнение с първоначалния план за тази година, който не може да бъде изпълнен поради пандемията на коронавируса и отлагането на състезанието. Началната дата на щафетата, както и началната дата на игрите, е изместена с един ден напред. Състезанието, както беше планирано, ще продължи 121 дни, а факелът се планира да бъде пренесен през всички 47 префектури на страната.

В същото време организаторите възнамеряват да предприемат редица мерки за предотвратяване на разпространението на коронавирус. Също така, за да се спестят пари, се планира да се намали броят на превозните средства, следващи в колоната зад бегачите с факлата, и мащабът на свързаните с това тържества във всяка префектура.

Игрите в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията на коронавируса, състезанието беше отложено за една година и ще се проведе от 23 юли до 8 август 2021 година. В същото време името на игрите в Токио 2020 ще бъде запазено.

Олимпийският огън беше доставен на Япония още преди решението за отлагане на Олимпийските игри. Огънят сега временно е изложен в музей близо до главния олимпийски стадион.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай