Шарапова дава ракета за "Лекари без граница"

Търгът приключва на 19 април

Шарапова дава ракета за "Лекари без граница" | StandartNews.com

Най-известната руска тенисистка Мария Шарапова ще продаде на търг своята тенис ракета, като средствата ще отидат за лекари, борещи се с коронавирус. Наддаването ще приключи на 19 април. Постъпленията ще бъдат прехвърлени на организацията "Лекари без граници".

"За мен е голяма чест да участвам в търг за "Лекари без граници". Аз лично подписах тази ракета, с която играх миналата година", написа Шарапова във Фейсбук.

Рускинята обяви края на кариерата си на 26 февруари 2020. Тя е победителка в 36 турнира на сингъл под егидата на Женската тенис асоциация (WTA), а също така има и 3 титли на двойки. Шарапова печели пет турнира от Големия шлем, два пъти Откритото първенство на Франция (2012, 2014), един път Откритото първенство на Австралия (2008), Уимбълдън (2004) и Откритото първенство на САЩ (2006). На Олимпийските игри през 2012 г. в Лондон тя спечели сребърен медал. 

Епидемията, причинена от коронавирусна болест, бе регистрирана в края на 2019 г. в Централен Китай и по-късно се разпространява в над 160 страни. На 11 март Световната здравна организация (СЗО) го призна за пандемия. До сега повече от 2,1 милиона души са били заразени с коронавирус, а починалите са вече 140 хиляди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай