Шампионът на българското първенство надигра Септември

"Орлите" от Разград вече са с три точки аванс пред втория в класирането Левски

Шампионът на българското първенство надигра Септември | StandartNews.com

Шампионът и водач в класирането на българското първенство Лудогорец надигра с 2:0 Септември в София в среща от осмия кръг на родния шампионат. Руан Крус във втората минута на добавеното време на първата част даде аванс на шампионите в резултата. В 55-тата минута Ивайло Чочев отбеляза гол за 0:2 с глава. В официалната статистика попадението може би ще остане като автогол на Мартин Христов. Георги Върбанов от Септември пък получи червен картон още в 20-тата минута.

"Орлите" от Разград вече са с три точки аванс пред втория в класирането Левски, като играчите на хърватския специалист Игор Йовичевич са и с мач по-малко от "сините". Септември пък е 13-и с 10 точки, като в последния си мач преди паузата за срещите на националните отбори шокира ЦСКА с 1:0, но днес не успя да се противопостави на разградчани.

Още в първата минута пред гостите се откри прекрасен шанс за гол след груба грешка на вратаря Димитър Шейтанов, но Рик Джонатан не се възползва и стреля неточно от много изгодна позиция. Десетина минути по-късно отново Рик застраши вратата на Септември, но мерникът му отново му изневери.

В 20-тата минута пък Георги Върбанов от Септември получи директен червен картон за нарушение срещу откъсващия се сам срещу Шейтанов Кайо Видал и това наклони сериозно везните в полза на гостите.

Във втората минута на добавеното време на първата част Лудогорец излезе напред в резултата. След центриране отдясно Ивайло Чочев стреля към вратата на Септември, Шейтанов отби, но топката попадна право в Руан Крус и той от близко разстояние не сбърка.

Десет минути след почивката се стигна и до второто попадение за гостите, след което те свалиха оборотите и мачът на практика се доиграваше. Мартин Христов си отбеляза автогол след удар с глава на Ивайло Чочев и Лудогорец прибави нови три точки към актива си, като в момента е с 31. В подреждането следват Левски с 28 точки и Ботев (Пловдив) с 25 и мач по-малко от "сините".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай