Шампион в бокса иска да става президент

Мани Пакиао ще се кандидатира на изборите във Филипините през 2022

Шампион в бокса иска да става президент | StandartNews.com

Световният шампион по бокс на Световната боксова асоциация (WBA) в категория с тегло 66,68 кг, Мани Пакиао, ще се кандидатира за президент на Филипините през 2022 г. Това разкри бившият промоутър на боксьора Боб Аръм, цитиран от "The Sun". От 2016 г. президент на Филипините е Родриго Дутерте.

Според Аръм Пакиао му казал, че ще се кандидатира за президент през 2022 година. 41-годишният боксьор пожела на промоутера да присъства на встъпването му в длъжност след победата. През 2016 г. Пакиао стана член на Сената на Филипините, като получи 16 милиона гласа. Мандатът му в Сената изтича през 2022 г. 41-годишният Пакиао има 62 победи (39 от КО), седем загуби и две равенства. През 2016 г. той обяви пенсионирането си, но след като бе избран в Сената, се върна в спорта. Той победи американеца Джеси Варгас по точки в борбата за световната титла на Световната боксова организация (WBO). Оттогава филипинецът е имал още четири двубоя, като е спечелил три победи и е претърпял едно поражение, както и е спечелил титлата на WBA и е защитил два пъти.

Дълго време Пакиао се смяташе за най-добрият действащ боксьор, независимо от тегловната категория. Той е включен в множество рейтинги на най-добрите боксьори в историята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай