Шалке отказа Борусия от титлата (ВИДЕО)

"Кралско-сините" биха девет от Дортмунд в Дербито на Рур

Шалке отказа Борусия от титлата (ВИДЕО) | StandartNews.com

Борусия Дортмунд се отдалечи значително от спечелването на титлата в германската Бундеслита. Сега препъникамък за амбициите на тима се оказа регионалният съперник Шалке 04, който надделя на "Сигнал Идуна парк" с 4:2 в вихреното 175-о Дерби на Рур.

В срещата от 31-ия кръг на Бундеслигата зрителите видяха два червени картона и шест гола. Към съблекалните преждевременно се насочиха Марко Ройс и Мариус Волф. И двамата бяха отстранени за нарушения отзад срещу Суат Сердар. 

Голов започнаха да падат още в 14-ата минута. Тогава Марио Гьотце вкара за 1:0 с глава, а четири по-късно Даниел Калиджури изравни от дузпа. В 28-ата Салиф Сане даде аванс на гостите. В 62-ата Калиджури отбеляза още веднъж - за 1:3, като попадението дойде от нарушението, за което Ройс беше изгонен. Последва вторият червен картон на Волф в 65-ата минута. 

Дори в намален състав Дортмунд върна единия гол чрез Аксел Витцел в 84-ата минута, но надеждите на домакините загинаха две минути след това, след като Брийл Емболо прониза Роман Бюрки за четвърти път. С този успех отборът от Гелзенкирхен почти сигурно се спасява от изпадане. След тази загуба Борусия остава  на точка зад Байерн Мюнхен, който с мач по-малко.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай