Шакил иска анулиране на сезона в НБА

Експертите са мнение, че поне до юли мачове няма да има

Шакил иска анулиране на сезона в НБА | StandartNews.com

Сезонът в Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада да бъде прекратен заради коронавируса и да не се определя шампион. Тази идея лансира бившата баскетболна суперзвезда Шакил О'Нийл. 
"Нека всеки да си стои у дома, да бъде здрав и да се върнем отново към първенствата през следващата година. Просто го анулирайте този сезон и това е," казва 48-годишната легенда в интервю за вестник USA Today.

O'Нийл не харесва идеята да се съкрати редовния сезон, след което да се моделират по друг начин плейофите и шампионът да стане известен по някакъв адаптиран формат на първенството. Но ако е така, то шампионът няма да бъде уважаван така, както е приеман един шампион в нормална година, смята още легендарният Шак.

"Така че просто го анулирайте. Няма смисъл да се притесняваме за сигурността на играчите, на феновете по трибуните. И първенството да се върне отново догодина, допълва звездата на Орландо Меджик и Лос Анджелис Лейкърс.

Първенството на НБА беше първият голям спортен шампионат, който спря провеждането си с решение от 11-и март и за момента няма дори предварителна дата кога ще се поднови. Клубовете няколко пъти се събираха и коментираха онлайн как може да бъде проведено първенството до края и колко пъти трябва да се играе, но няма яснота. 
Експертите смятат, че поне до юли няма никакъв вариант да се подновят тренировки и мачове. Някои от водещите отбори в НБА вече започнаха тренировки. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай