САЩ разрешава влизането на чужди спортисти

Гришо ще може да участва на турнири зад Океана

САЩ разрешава влизането на чужди спортисти | StandartNews.com

Съединените американски щати вече позволяват влизането в страната на чуждестранни спортисти, въпреки забраната наложена заради вълната от коронавируса COVID-19. Това разкри секретарят по вътрешна сигурност Чад Улф. През март американският президент Доналд Тръмп затвори границите на страната, но в следващите месеци обяви неколкократно колко е важно за нациято отново да има професионален спорт.
„В днешната среда и настоящата ситуация американците се нуждаят от своите спортове. Време да отворим отново икономиката и да позволим на нашите професионални спортисти да работят“, каза Улф в изявление на ведомството.
Администрацията на президента Тръмп настоява за възстановяване на американската икономика след драстичните мерки за борба с пандемията. Кризата доведе до рекордна безработица и десетки милиони, които останаха без доходи.
В изявлението на Департамента по вътрешна сигурност се посочва още, че отпадането на забраната важи още за съпрузи на професионалните спортисти, както и техен помощен персонал.
Спортовете, за които това важи са лигата по бейзбол, Националната баскетболна асоциация (НБА), Женската баскетболна лига (WNBA), Професионалната голф асоциация (PGA), Националната хокейна лига (НХЛ), турнирите по тенис организирани от Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП), както и тези от женската верига (WTA).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай