Самолет с футболна звезда изчезна

Емилиано Сала е бил на борда на летателния апарат

Самолет с футболна звезда изчезна | StandartNews.com

Частен самолет е изчезнал от радарите по време на полет от Нант към Кардиф. На борда е бил рекордната покупка на английския футболен Кардиф Емилиано Сала, съобщават медиите на Острова. Южноамериканецът подписа със “сините птици” преди броени дни, а сумата от 15.5 милиона паунда, която участниците във Висшата лига платиха на колегите си от Франция, е най-голямата в клубната история.
Според разпространената информация 28-годишният Сала е бил един от двамата пътници в самолета “Пайпър Малибу”, а британската брегова охрана е пратила два хеликоптера, които да търсят следи в Ла Манша, но към момента няма нищо намерено. От летището в Кардиф са заявили, че полетът е трябвало да кацне от Нант, но не споделиха повече информация.
От метеорологичната служба пък коментират, че по времето, в което самолетът е изчезнал (около 20:30 часа местно време в понеделник вечерта), атмосферните условия не са били тревожни, като е имало само лек дъжд и нормален вятър. От френска страна пък има потвърждение, че Сала със сигурност е бил на борда на изчезналия самолет.

Още по тематата:

Треньорът на Нант песимист за Сала

Кардиф: Шокирани сме!

Таткото на Сала: Ужасен съм, няма новини

Президентът на Нант: Всички го обичаха

Драмата със самолета е станала в 20,30 часа снощи

Сала се сбогувал със съотборниците си в Нант преди да се качи на самолета

Шефът на Кардиф: Разтревожени сме!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай