Рони О'Съливан отказва турнир заради К-19

Звездата на снукъра иска да си носи собствена храна

Рони О'Съливан отказва турнир заради К-19 | StandartNews.com

Звездата в снукъра Рони О‘Съливан може да се оттегли от участие в Шампионската лига, ако не му бъде позволено да си носи собствена храна в „Маршал Арена“ в Милтън Кейнс, Великобритания.

Той трябва да се включи в надпреварата при закрити врати в петък следобед, когато се изправя срещу Кишан Хирани, Майкъл Джорджу и Крис Уейклин в десета група от откриващата фаза на турнира. Но според информации в медиите, Ракетата не е склонен да яде от храната, приготвяна от хотелския персонал в залата заради опасения за здравето си по време на коронакризата. Световният шампион през 1997 и анализатор Кен Дохърти публикува снимки в социалните мрежи с храната, която получава в хотелската си стая в кутия. Всички играчи трябва да се подложат на тест за Covid-19 и да прекарат нощта в изолация в хотела, преди да получат зелена светлина да играят на следващия ден при стриктни хигиенни правила и спазване на социална дистанция.

„Нямам доверие на хора, които приготвят храната ми в хотела по време на здравната криза. Казаха ми, че ще бъде окей, но никога не знаеш, докато не пристигнеш там и не видиш за какво става въпрос. Ако преценя, че ситуацията с храната не е правилна и не ми бъде позволено да си нося собствено приготвена такава, ще се притесня за здравето си. Докато не се намери ваксина, хората ще са притеснени и няма да искат да рискуват. Така че, когато пристигна там и усетя, че има опасност за здравето ми, мога да си тръгна“, започна Рони, според БНР. За последно той игра в състезателен мач през февруари, като изпадна до 18-о място в едногодишната ранглиста заради липсата на достатъчно мачове. 

„Попитах за храната, преди да се съглася да участвам. Обясних, че никой не ми е пипал храната в последните 10 седмици. Не съм си взимал храна за в къщи и не съм позволявал на друг да ми я приготвя. Не бих се доверил на никого в момента. Ще си я приготвя у дома. Казаха ми, че ще бъде окей, но нека да изчакаме и видим“, допълни Ракетата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай