Роналдо с рекорд, Ювентус с купа

Португалецът вече има 760 гола

Роналдо с рекорд, Ювентус с купа | StandartNews.com

Грандът Ювентус спечели Суперкупата на Италия по футбол, след като победи Наполи с 2:0. Двубоят се игра на стадион „Мапеи“ в Реджо Емилия, а головете вкараха Кристиано Роналдо в 64-та минута и Алваро Мората в добавеното време на срещата. В 79-та минута звездата на Наполи Лоренцо Инсинье пропусна дузпа.

С гола си Роналдо стана най-резултатният футболист в историята на футбола със 760 попадения на клубно и национално ниво. Португалецът подобри постижението на легендарния чех Йозеф Бицан.

Трофеят бе първи в треньорската кариера на Андреа Пирло. „Радостта ми е голяма. Усещането да печелиш като треньор е различно. Мисля, че дори е по-приятно от това да вдигаш купи като футболист, защото сега водя един велик клуб, с огромна история. Прекрасен миг", сподели Пирло след мача.

„С Дженаро Гатузо сме приятели, но и двамата бяхме твърде концентрирани, за да си разменяме шеги край тъчлинията. Разочарован съм за него, но пък се радвам за себе си. Предвид всичко, което направихме от началото на сезона, критиките след загубата от Интер бяха прекалено много и незаслужени.

Затова съм още по-доволен, че днес победихме. Свикнал съм, че медиите могат да те издигнат на върха и след това да те сринат. И като футболист съм имал върхове и спадове. Зад гърба ми стои много сериозен клуб и мога да работя спокойно. Резултатите ще говорят за мен", каза още Пирло.

Кристиано Роналдо също бе щастлив от триумфа. „Много сме радостни. Беше трудно, особено предвид тежкия терен, но си свършихме работата. Показахме съвсем различна нагласа в сравнение с мача срещу Интер. Тогава играхме зле, но това вече е в миналото. Трофеят е важен за нас, надяваме се той да ни донесе допълнително самочувствие и увереност“, каза Кристиано. 

фото ЕПА/БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай