"Ролан Гарос" остава без публика

124-ото издание на турнира ще започне на 27 септември

"Ролан Гарос" остава без публика | StandartNews.com

Президентът на Френската федерация по тенис (FFT) Бернар Джудичели не изключва Откритото първенство на Франция ще се проведе през септември без зрители. Джудичели е цитиран от АФП.

"Ние не изключваме никакви опции. Опитът да се даде предпочитание на някой от тях сега - това би бил опит за объркване на всичко, защото в момента ни липсва информация", каза ръководителят на федерацията. В същото време той отбеляза, че „провеждането на турнир без зрители ще позволи да се използва част от неговия икономически модел, по-специално правото на излъчване и спонсорство“. „Това не трябва да се пренебрегва“, подчерта Джудичели.

По-рано беше обявено, че Откритото първенство на Франция, което трябваше да се предведе в Париж от 25 май до 7 юни се отлага до падането поради пандемията на коронавирус. По-късно Le Parisien съобщи, че стартът на 124-ия турнир ще бъде отложен за една седмица, състезанието ще започне на 27 септември. „Независимо дали шампионата стартира на 20 или 27 септември, не се променя много“, каза Джудичели.

"Решихме да отложим турнира съзнателно и с цялата необходима отговорност. Откритото първенство на Франция е движещата сила на тениса в страната, затова трябва да защитим действащите лица на тази екосистема. Следователно в такава ситуация на първо място, мислим за тях, за това как да ги защитим “, добави президентът на федерацията по тенис на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай