Ролан Гарос има нов крал! Четири часа драма

Кой е големият герой

Ролан Гарос има нов крал! Четири часа драма | StandartNews.com

Карлос Алкарас (Испания) спечели "Ролан Гарос" за първи път в кариерата си след повече от 4 часа на корта за 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 срещу Александър Зверев (Германия).

Мачът започна с ранен пробив в полза на Алкарас, но Зверев му го върна в следващия гейм. Испанецът отново излезе напред при сервис на германеца в петия гейм, пробивайки го на нула. Алкарас пропусна шанс за нов пробив в седмия гейм, но го стори в деветия за 6:3.

Вторият сет започна с няколко пропуснати възможности за пробив от страна на Алкарас в маратонски първи гейм. Зверев поведе с пробив за 3:2, а в седмия гейм го направи отново за 5:2 при сервис на Алкарас. Германецът сложи точка на спора с гейм на нула при свое подаване за 6:2.

Третият сет предложи равностойна игра без възможности за пробив в първите пет гейма. Алкарас излезе напред с 4:2 при подаване на Зверев, а в следващия гейм на три пъти не позволи на германеца да го пробие. Зверев все пак върна пробива за 4:5 при сервис на Алкарас и не позволи на съперника си да затвори сета. Проблемите за испанеца продължиха и той допусна пореден пробив за 6:5, след което поведе със 7:5 при свой сервис.

Карлос Алкарас тръгна добре в четвъртия сет, проби Зверев във втория гейм и поведе с 3:0 след гейм на нула. Испанецът удари съперника си още веднъж с пробив за 4:0. Зверев успя да върне интригата с пробив за 4:1. След петия гейм на четвъртия сет Карлос Алкарас се оплака от контузия в бедрото и трябваше да получи медицинска помощ. Това не попречи на испанеца да пробие за 5:1 и да спечели сета с 6:1.


Решителният пети сет донесе пробив на Алкарас за 2:1, след което испанецът успя да се спаси от пробив след четири възможности на Зверев и спорна ситуация със съмнение за топка в аут при сервис на испанеца (3:1). Германецът се спаси от пробив в петия сет (2:3), а съперникът му в следващия (4:2 за Алкарас). Испанецът поведе с 5:2 след втори пробив в сета и сложи точка на спорта при свой сервис - 6:2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай