Ренде налетя да се бие с Пеп

Ренде налетя да се бие с Пеп | StandartNews.com

Това е футбол, а не балет, отсече Синиша

Треньорът на "Байерн" М Пеп Гуардиола и халфът на "Милан" Найджъл Де Йонг си налетяха на полувремето на мача помежду им от турнира "Ауди къп" в баварската столица. До грозната ситуация се стигна, след като холандецът фаулира грубо Джошуа Кимих, която завърши 3:0 в полза на германците. Младият германец трябваше да бъде заменен принудително от Давид Алаба заради контузията и това докара Гуардиола до полуда. Той причака играча на "росонерите" в тунела на "Алианц Арена" и започна да го хули за грубата игра.

От своя страна Де Йонг за пореден път демонстрира войнствения си характер и веднага се втурна да се разправя с испанеца. За щастие съотборниците му в "Милан" реагираха светкавично и не му позволиха да се добере до Пеп. След края на срещата 44-годишният треньор призна какво е говорил на холандския национал.

"Казах му, че съм разочарован, че Кимих няма да играе на финала срещу "Реал" М и вероятно ще пропусне началото на сезона", заяви Пеп пред немските медии. Треньорът на италианците Синиша Михайлович също не остана длъжен и побърза да защити играча си. "Това футбол ли е или балет? Нарушенията са част от играта. Мачове като този не могат да бъдат считани за приятелски", изригна сръбският специалист. Вчера вечерта се игра финалната среща от турнира между "Байерн" и "Реал". А по-рано "Милан" се изправи срещу "Тотнъм".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай