Реал Мадрид спечели мач №200 на Зидан

Кралският клуб надви Ейбар с 3:1

Реал Мадрид спечели мач №200 на Зидан | StandartNews.com

Футболистете на Реал Мадрид постигнаха категорична победа с 3:1 над Ейбар в първия си мач след възобновяването на шампионата в Испания. Футболистите на Зинедин Зидан, които домакинстват на помощното си игрище стадион "Алфредо ди Стефано", решиха всичко още през първото полувреме, в което вкараха три гола. За Зизу това бе мач №200 начело на Кралския клуб. По този показател той е на трето място в историята на клуба след Мигел Муньос (605) и Висенте дел Боске (246). Зидан бе назначен за първи път за треньор на Реал Мадрид на 4 януари 2016 година, като замени Рафаел Бенитес на поста. В края на май 2018 година французинът обяви, че напуска поста, но на 11 март 2019 година се завърна начело на „кралете“. Французинът има спечелени 10 трофея с Реал Мадрид – три поредни години спечели Шампионска лига (2016, 2017 и 2018г.), два пъти спечели Суперкупата на Европа, два пъти Световното клубно първенство, веднъж стана шампион на Испания и два пъти Суперкупата на Испания. Зидан е водил Реал Мадрид в 135 мача в Ла Лига, 40 мача в Шампионска лига, 15 за Купата на Краля, 4 в Световната клубна първенства, четири в Суперкупата на Испания и 2 в Суперкупата на Европа. Той е спечелил 132 от тези двубои, 42 са завършили наравно и има 26 загуби.

Срещу Ейбар в неделя Тони Кроос откри резултата още в четвъртата минута с майсторско изпълнение от границата на наказателното поле.
В 30-ата минута Серхио Рамос покачи на 2:0, след като сам започна атаката от собствената си половина. Седем минути по-късно Марсело покачи на 3:0. Бразилецът достигна до една отбита топка и с мощен удар с левия крак я прати отново във вратата на Ейбар. След попадението си бранителят застана на коляно, изразявайки подкрепата си към борбата на чернокожите за равни права.

Малко след началото на второто полувреме Ейбар намали на 1:3 чрез Педро Бигас. Резервата стреля с десния крак, а Тибо Куртоа не внимаваше и допусна топката да премине зад гърба му.

Десетина минути по-късно Ейбар можеше да върне напълно интригата в мача, но Педро Леон пропусна отличен шанс от близка дистанция.

С победата Реал събра 59 точки и отново изостава само с 2 от лидера Барселона при оставащи десет кръга в Ла Лига. Ейбар е на 16-о място с 27 т.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай