Реал (М), Байерн и Интер в подкрепа на медиците

Грандовете ще играят турнир помежду си, а парите ще отидат за лекарите, които се борят с коронавируса

Реал (М), Байерн и Интер в подкрепа на медиците | StandartNews.com

Европейските футболни грандове Байерн, Реал Мадрид и Интер се обединяват и догодина ще участват в турнир срещу коронавируса. Всички постъпления от мачовете между грандовете в надпреварата ще подпомогнат медицински центрове.
Турнирът ще носи името "Европейска купа за солидарност" и приходите ще отидат за болници в Италия и Испания. Както е известно, двете държави бяха най-тежко засегнати от коронавируса в Европа.
"Кризата с коронавируса удари тежко цяла Европа. В Германия навярно имахме щастието здравната ни система да устои на това предизвикателство, но в същото време видяхме ужасяващи картини от Италия и Испания. Германия има силна връзка и с двете страни", заяви изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге.
"В тези трудни времена сестри, санитари и лекари свършиха невероятна работа в полза на обществото. Искаме да ги възнаградим и затова мотото ни ще бъде "Футбол за герои", допълни Кале, който е бивш стрелец и на италианския Интер.
Байерн ще покани 5000 здравни работници на своя стадион "Алианц Арена" за мача с Реал Мадрид догодина. Очаква се трите колоса да играят един срещу друг, като мачът между "белия балет" и "нерадзурите" ще се състои в Мадрид, а Интер - Байерн ще се играе в Милано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай