Рафаел Надал: Бях демотивиран

Вече ни е трудно да държим високо ниво с Федерер, обяви испанецът

Рафаел Надал: Бях демотивиран | StandartNews.com

Световният номер 1 в мъжкия тенис Рафаел Надал даде дълго и обширно интервю пред "AS", в което говори за изминалия сезон. Прави впечатление, че испанецът поглежда в психологически план развитието му: 

„Сезонът бе вълнуващ и имаше много емоции. Изживях и позитивни, но и негативни моменти. За щастие, имаше един период, в който всичко бе уникално, а динамиката не ме остави да го изпусна. Годината стартира тежко, в първия месец на 2019 имах проблеми с контузии. Стигнах финал в Австралия, но след това болката стана огромна. Преди турнира в Акапулко имах тренировки само 1 ден, заради контузената китка. Най-тъжно ми бе, че не успях да участвам в полуфинала на Индиън Уелс, въпреки че се класирах. Коляното просто не ми позволи.”

„Подготовката за следващия етап бе отново неприятна, защото бях демотивиран и уморен. Седмици бяха тежки в емоционално и физическо отношение.Преди турнира в Монте Карло дори спрях да тренирам, за да освежа мисленето си. В надпреварата се представих добре, с изключение на ½ финала, където бях катастрофа. Имах и инфекция, за която не бях казвал до сега. В Барселона настъпи обрата. Загубих от Тийм на финала, но усетих позитивната промяна в себе си, даде ми увереност и за турнирите в Мадрид и Рим, което ме зареди за Ролан Гарос. Заиграх по по-агресивен начин, но по-важно е, че промених мисленето си и почнах да възприемам по-лесно обстоятелствата, благодарение и на хората около мен.”

"Това е нормална човешка еволюция. Аз съм на 33 години и половина, Роджър е на 38, а Новак на 32 и половина. Съвсем естествено е, идва ново поколение. Много мощна група играчи скоро ще започне да доминира", добави Надал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай