Рафа: Емоцията от победата е много силна

Публиката ми даде много сила, разкри Надал след финала на US Open

Рафа: Емоцията от победата е много силна | StandartNews.com

Със сълзи на очи Рафаел Надал дочака награждаването за успеха си във финала на US Open срещу Даниил Медведев (Рус) със 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4. Титлата е четвърта за Рафа в Ню Йорк. Така той записа десета поредна победа и има 26 победи и само една загуба в последните си пет състезания. Преди до получи купата Надал видя ретроспекция на екрана в "Артър Еш Стейдиум" от всичките си 19 триумфа във финали на турнири от Големиуя шлем.

"Това беше невероятен финал. Днес всички видяха, защо той е №4 в света и то само на 23 години. Начинът, по който се бори, сменяше ритъма, е изумителен. Представянето на Даниил през лятото беше едно от най-впечатляващите, които съм виждал. Желая му всичко най-добро за в бъдеще. Ще има още възможности да спечели тук. Тази победа значи много, особено след като е постигната в толкова тежък мач. Не знам какво да кажа. Емоцията е силна. "Това е една от най-емоционалните нощи в моята тенис кариера. Много благодаря на всички на стадиона. Дадохте ми невероятна енергия в тези две седмици," заяви Надал след двубоя.

В годишната класация АТР RACE Надал вече има преднина от 1960 точки пред Новак Джокович и е фаворит да приключи 2019 на върха в световната ранглиста. Следващото участие на Надал ще бъде на АТР Мастърс 1000 в Шанхай през октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай