Пускат до 20% зрители на стадионите в Германия

Тестът ще продължи 6 седмици

Пускат до 20% зрители на стадионите в Германия | StandartNews.com

Бундеслигата отваря врати за феновете на футбола. Стартът на германското първенство ще бъда съпътствано от отваряне на съоръженията до 20% от капацитета им. Тестът ще продължи шест седмици до края на месец октомври, а след това ще се извърши преоценка на данните за пандемията. Решението бе взето от 16 германски федерални провинции.

Частичното отваряне на стадионите трябва да се осъществи още в петък в мача между Байерн и Шалке. "Това трябва да бъде един вид експеримент, пробен старт", заяви премиерът на Бавария Маркус Седер. Ако индексите за заразяване надхвърлят определен праг за предупреждение, стадионите обаче ще бъдат затворени отново. 

През последните месеци някои провинции автономно вече позволиха на феновете да се върнат по трибуните за Купата на Германия. Например мачът Ханза - Щутгарт се игра пред 7500  зрители. Четири други клуба вече бяха получили зелена светлина от местните здравни власти, за да върнат зрителите и в първенство. 8500 зрители ще бъдат допуснати до трибуните на мача Вердер - Херта и Лайпциг - Майнц,  6500 за Франкфурт - Арминия и 5000 на Унион Берлин - Аугсбург.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай