Първенството в Италия може и да не завърши

Има ли заразен футболист от Сериа А може и да прекратим шампионата, обяви президентът на местната федерация

Първенството в Италия може и да не завърши | StandartNews.com

Сезонът в италианската Сериа А по футбол може и да не завърши, ако се окаже, че има футболист от елита заразен с коронавирус. Тази апокалиптична прогноза направи лично Габриеле Гравина, президентът на Италианската футболна федерация. 
“Ако играч от Серия “А” бъде тестван позитивно за коронавирус, не бихме изключили възможността да прекратим целия сезон. Ще се наложи да мислим реалистично и при тези обстоятелства да предприемем всички необходими процедури, за да гарантираме преди всичко здравето на нашите спортисти. Едва след това ще мислим как това ще повлияе на състезанието. В момента не можем да отпишем нищо, но не бива и да се опитваме да измислим хипотеза за ситуация, която все още не можем да предвидим.

Играта пред празни трибуни определено не е истински мач, но да виждаме как клубните президенти се карат за това какво е в полза на техните интереси показва италианския футбол в лоша светлина. Всеки, който гледа само в собствения си малък двор, представлява бавната смърт на нашата спортна система”, коментира Гравина пред Rai Sport.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай