Сряда,

Готвят първенството да тръгне на 12 юни

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Повечето отбори от елитната футболна лига са искали първенството да се довърши в два кръга. Имахме опасение обаче как УЕФА ще приеме това. Имаше вариант да не се приеме от евроцентралата. Това обяви в ефира на БНТ Атанас Караиванов, генерален секретар на ПФЛ.

"При намаляването на половина на мачовете в плейофите някои отбори ще са три пъти домакини, а някои два. Домакинското предимство обаче няма да го има, защото ще се играе без публика", допълни Караиванов.

Според него работната група към БФС е направила оптимален план за рестарт на първенството. Сега трябва Изпълкомът на БФС да го одобри идната седмица.

"Надявам се още утре ММС да обяви кога отборите могат да започнат тренировки на стадионите. Не е невъзможно първенството да стартира на 12 юни и да завърши на 19 юли. Това ще стане ако отборите имат нужда от повече подготовка", каза още Караиванов.

"Прекъсне ли се първенството отново заради коронавирус то няма да бъде възстановявано, а ще се вземе класирането към момента на прекъсването. Експертната група може да разгледа на следващото си заседание решението на ФИФА за 5 смени. Ако БФС го одобри, то може веднага да го приложим", каза Караиванов.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички