Готвят първенството да тръгне на 12 юни

Повечето отбори искаха да се изиграят само 2 мача, обяви Атанас Караиванов

Готвят първенството да тръгне на 12 юни | StandartNews.com

Повечето отбори от елитната футболна лига са искали първенството да се довърши в два кръга. Имахме опасение обаче как УЕФА ще приеме това. Имаше вариант да не се приеме от евроцентралата. Това обяви в ефира на БНТ Атанас Караиванов, генерален секретар на ПФЛ.

"При намаляването на половина на мачовете в плейофите някои отбори ще са три пъти домакини, а някои два. Домакинското предимство обаче няма да го има, защото ще се играе без публика", допълни Караиванов.

Според него работната група към БФС е направила оптимален план за рестарт на първенството. Сега трябва Изпълкомът на БФС да го одобри идната седмица.

"Надявам се още утре ММС да обяви кога отборите могат да започнат тренировки на стадионите. Не е невъзможно първенството да стартира на 12 юни и да завърши на 19 юли. Това ще стане ако отборите имат нужда от повече подготовка", каза още Караиванов.

"Прекъсне ли се първенството отново заради коронавирус то няма да бъде възстановявано, а ще се вземе класирането към момента на прекъсването. Експертната група може да разгледа на следващото си заседание решението на ФИФА за 5 смени. Ако БФС го одобри, то може веднага да го приложим", каза Караиванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай