Прогноза: Ериксен приключва с футбола

Халфът се очаква да повтори съдбата на Муамба

Прогноза: Ериксен приключва с футбола | StandartNews.com

Голяма е вероятността Кристиан Ериксен да не играе повече футбол.

Както е известно, халфът колабира в края на първото полувреме на мача от UEFA EURO 2020 в събота между Дания и Финландия (0:1)..

29-годишният футболист се свлече на терена, а според различни информации сърцето на Ериксен е спряло за цели пет минути, преди лекарите да го върнат към живот. Звездата на „червения динамит“ бе изнесен на носилка и откаран в болница. Състоянието му беше стабилизирано, като в болничното заведение вече е бил и контактен.

Гледката бе нереално кошмарна, припомняща двата най-ужасни случая на футболисти, получили инфаркти на терена.

През 2003-а Марк Вивиен Фо почина на игрището по време на мач между Камерун и Колумбия от Купата на конфедерациите, предаван по целия свят. През 2004-а унгарецът Мики Фехер си отиде след сърдечна аритмия, която получи по време на гостуването на Бенфика на Витория Гимараеш. Три години по-късно, през 2007-а, Антонио Пуерта от Севиля също падна на терена по време на мач с Хетафе и почина няколко дни по-късно в болница.

Фабрис Муамба бе в безсъзнание над 30 минути след остър сърдечен удар на терена по време на Тотнъм - Болтън от Купата на ФА през март 2012-а, но бе спасен. Не игра никога повече футбол.

Именно Муамба публикува в Туитър простичкото "Моля те, Господи!", в минутите след припадъка на Ериксен.

От датската футболна федерация днес излязоха с информация, че Ериксен продължава да се подобрява, но засега остава под болнично наблюдение.

Звездата на Интер обаче почти сигурно повече няма да може да играе за „нерадзурите“, с който стана шампион през изминалия сезон, както и в друг италиански клуб. Такива са законите на Апенините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай