Приказка без край! 19 точки преднина за Ливърпул

Манчестър Сити пък е на финал за Купата на Лигата

Приказка без край! 19 точки преднина за Ливърпул | StandartNews.com

Кметството в града на Бийтълс може да стяга шампионския парад. Ливърпул продължава с бясна скорост да доближава жадуваната шампионска титла на Англия. Приказката на феноменалното представяне продължи в Лондон след 2:0 над Уест Хям.

Така "червените" вече са с изумителната преднина от 19 точки пред втория Манчестър Сити 14 кръга преди края. 23 победи от 24 мача за отбора на Юрген Клоп и 70 спечелени точки още през януари!

Двубоят започна с ранен шанс за Ливърпул, но Дивок Ориги не успя да се възползва от подаването на Мохамед Салах.

Това се случи преди да е изтекла и една минута. В третата белгиецът получи пас отляво от Вайналдум и насочи топката към към Салах пред вратата, но вратарят Фабиански изпревари всички.

В тези начални минути се видя ясно игровият план на домакините, които приеха играта в своята половина и чакаха своя шанс. Владеенето на топката достигна 80 процента в полза на Ливърпул, но домакините действаха дисциплинирано в защита.

В 25-ата минута късметът покри “чуковете”. Робъртсън беше изведен в наказателното поле и успя да преодолее излезлия да го пресрещне Фабиански. Топката летеше към опразнената врата, но защитникът Иса Диоп успя да я изчисти.

Така се стигна до 35-ата минута, когато Ливърпул получи право да изпълни дузпа. Роберто Фирмино овладя топката малко преди да напусне терена, успя да подаде към Ориги, който беше повален от Диоп.

Дузпата беше очевидна, но се наложи намесата на ВАР, за да се види дали Фирмино не е играл с ръка в ситуацията преди подаването. Оказа се, че няма проблем и така зад топката застана Мохамед Салах, който откри резултата.

В 51-та минута брилянтна игра на Салах завърши с пас към Чембърлейн, който не сгреши - 0:2. Логично на фона на играта от началото на срещата. Малко след това Алисон спаси блестящо удар на "чуковете". В 70-та минута Трент Алекзандър едва не си отбеляза автогол, но вратата на Ливърпул остана суха.

Малсо след това Салах пропусна отлична възможност след разиграване. Отново той в 78-та минута уцели гредата. Минути по-късно - отново спасяване от световна класа на Алисон. Това показа, че и Уест Хям имаше някой и друг шанс в двубоя.

До края просто нямаше какво да попречи на Ливърпул да постави новия си рекорд.

По същото време Манчестър Юнайтед спечели градското дерби със Сити с 1:0 на "Етихад". Но след 3:1 за Сити в първия полуфинал, тимът на Гуардиола стигна за трета поредна година до решителния мач в турнира за Купата на лигата. Там Сити ще срещне Астън Вила.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай